Voor deze gezonde huzarensalade gebruik je voornamelijk gekookte bloemkool die je, net als een huzarensalade, op smaak brengt. Een heerlijke variant en nog gezond ook! Dit recept is geschikt voor 2-4 personen en past in bijvoorbeeld een ketogeen dieet.
Ingrediënten:
500 gram geraspte bloemkool (zelf raspen of kant en klaar evt ook te koop)
1 theelepel bouillonpoeder (bv biotoday zonder gist)
1 geraspte winterpeen
1 gesneden sjalotje
1/2 potjes kappertjes
8 zure augurkjes, klein gesneden
2 hardgekookte eieren
1 blikje tonijn op basis van olijfolie
100 gram gerookte zalm
zout en peper
takjes dille
4 eetlepels mayonaise zonder suiker
Bereiding:
Kook de bloemkool gaar in wat water met de bouillon. Als het gaar is, pers het dan uit, in bv een theedoek, zodat het droog wordt. Maak het dan op smaak door er de mayonaise, kappertjes, sjalot, wortel, stukjes dille en de augurkjes door te roeren. Ook een hardgekookt ei mag je er doorheen prakken. Breng vervolgens op smaak met peper en zout. Vervolgens de uitgelekte tonijn in stukken erdoor. Dan garneren op een bord met de gerookte zalm en een eitje bovenop.