Orthomoleculaire geneeskunde

In mijn praktijk werk ik aan de balans tussen lichaam en geest op een natuurlijke manier. Bij de orthomoleculaire geneeskunde zoeken we altijd naar de oorzaak van de klachten. Dit gebeurt aan de hand van een uitgebreide intake aangevuld met diverse metingen. Voeding speelt een belangrijke rol in de orthomoleculaire geneeskunde vanwege de geneeskrachtige werking. Deze wetenschap stamt al van eeuwen geleden. Zo noemt Hippocrates (460-377 v Chr) meerdere malen de geneeskrachtige werking van voeding en hanteert Maimonides (1135-1204) de stelling dat “geen enkele ziekte die door dieet kan worden genezen, met andere middelen dient te worden behandeld.

In de orthomoleculaire behandelwijze staat het streven voorop om met de voeding zoveel mogelijk nodige en nuttige bouwstoffen binnen te krijgen en zo weinig mogelijk schadelijke stoffen. Helaas is het ook voor een gezond persoon bijna onmogelijk om via de voeding optimale hoeveelheden van bepaalde voedingsstoffen te consumeren. Maar ook al eet U gezond, door bv stress en/of trauma kunt U meer voedingsstoffen gebruiken dan er worden gegeten. Deze tekorten kunnen zorgen voor lichamelijke disbalans en uiteindelijk ook gezondheidsklachten.

Orthomoleculaire geneeskunde is in te zetten bij tal van (chronische) gezondheidsklachten. Denk aan auto-immuunziekten, stress-gerelateerde klachten (burn-out/depressie), darmklachten, neurologische klachten, pijnklachten, etc. Ik ben met name, als ervaringsdeskundige, gespecialiseerd in de behandeling van burn-outs. Door middel van verschillende tools is het mogelijk op te sporen wat de lichamelijke oorzaak is van de burn-out. Maar vaak spelen trauma’s en verkeerde patronen ook een rol in een burn-out. Met bijvoorbeeld EMDR is daar veel aan te doen. Nu kunt U op 1 adres terecht voor de behandeling van lichaam en geest.

Orthomoleculaire geneeskunde kan ook worden ingezet naast een regulier behandeltraject. Aan de hand van een duidelijke uitleg tijdens de consulten, leg ik U uit hoe wij ernaar kijken en wat U er zelf aan kunt doen op een natuurlijke manier, het zelf-herstellend vermogen van het lichaam stimuleren. In mijn praktijk werk ik altijd met pure, natuurlijke en echte voeding. Ik ben praktisch ingesteld en zal altijd samen met U op zoek gaan naar de mogelijkheden die bij U passen.

Hoe werkt Orthomoleculaire therapie?

Voor meer informatie kijkt U dit filmpje: