Over mezelf

Uit eigen ervaring weet ik hoe het voelt om niet goed in je vel te zitten.  Jaren geleden kreeg ik de diagnose PDS. Na een bezoek aan de huisarts stond ik buiten met een grote tas met zakjes Forlax om de ontlasting soepel te houden en dat was het dan. Ik was daar helemaal niet blij mee en mijn probleem was zo wel iets minder, maar zeker niet verholpen. Zo begon mijn eigen zoektocht naar optimale gezondheid en vitaliteit en vele opleidingen verder, ben ik mijn paktijk gestart.  Gelukkig ben ik inmiddels van mijn klachten af en ben  ik dankbaar dat ik mijn verworven kennis nu elke dag mag delen met mijn klanten en ik geniet ervan als er mooie resultaten bereikt mogen worden. Het is een heerlijk vak om te beoefenen.

Maar om hier te komen heb ik de afgelopen jaren hard gewerkt aan mijn eigen ontwikkeling en kennis en dat doe ik nog steeds. Mijn specialisatie zijn de darmen.  Veel mensen hebben last van maag- en darmklachten en veel ziekten vinden hun oorsprong in de darmen. Dus goed voor je darmen zorgen is echt een prioriteit.

Optimale gezondheid gaat namelijk veel verder dan voeding en beweging alleen. Ik help je graag in het proces van bewustwording en het maken van de stappen die goed zijn voor jou. Samen maken we een plan op maat waar jij mee aan de slag kan. Samen richting één doel; een gezonde en vitale jij!

Afgeronde opleidingen:

 • HBO Medische Basiskennis
 • KPNI (Klinische, Psychologische, Neurologische Immunologie) 1e jaar
 • Orthomoleculaire Therapie KPNI bij de Naturafoundation
 • Darmexpert
 • Vitaliteitscoach
 • Stresscounceler
 • Natuurvoedingsadviseur
 • Gewichtsconsulente
 • Parkinson (praktijkdag)
 • Sport en voeding
 • Farmacologie
 • Masterclass chronische klachten oplossen na Corona

Op dit moment volg ik het laatste jaar van de HBO-opleiding tot Epigenetisch therapeut bij Evenwijs.

Darmscreening

Na een intak kan het handig zijn een darmscreening te laten bepalen om verder te zoeken naar de oorzaak van (langdurige) darmklachten. Ik werk oa samen met MGlab in Leeuwarden. We kunnen daar diverse bepalingen  laten doen.  Contact me voor meer informatie of kijk op:  https://www.mglab.nl/

VIOME

Het is mogelijk om ontlasting te laten onderzoeken in Amerika. Ik werk met Viome.nl  De ontlastingstest in Amerika screent je ontlasting op alle bacteriën, virussen en parasieten die er in je darm zitten. Op basis daarvan krijg je een app met daarin uitgelegd wat voor jou de juiste voeding is en welke niet. Wil je meer weten? vraag gerust naar de mogelijkheden of kijk op https://www.viome.nl/

Mymicrozoo

Verder ben ik therapeut bij Mymicrozoo. Via www.mymicrozoo.com kun je een analyse laten maken van je darmflora (de diversiteit van je darmflora, maar ook welke stammen bevinden zich in jouw microbioom). Deze methode is ook uitgebreid aan de orde geweest in het programma Dokters van morgen (zie hier). Ook hier krijg ik regelmatig scholing en de nieuwste informatie op het gebied van het microbioom.

Aan de hand van deze analyse kan ik, samen met jou een plan maken om de diversiteit van je darmflora te verhogen en je goede darmflora te laten groeien (waardoor het minder goede flora vanzelf afneemt).