Over mezelf

Uit eigen ervaring weet ik hoe het voelt om niet goed in je vel te zitten. Zo begon mijn eigen zoektocht naar optimale gezondheid en vitaliteit.

De afgelopen jaren heb ik hard gewerkt aan mijn eigen ontwikkeling, onder andere door de vele opleidingen die ik gevolgd heb tot orthomoleculair therapeut kPNI en darmexpert. Mijn specialisaties zijn; voeding,de darmen, Orthomoleculaire therapie (hoe krijg je de juiste stoffen op de juiste plek in het lichaam), vitaliteit en stresscounceling. In mijn consulten merk ik keer op keer dat deze elementen enorm in verbinding staan met elkaar en mekaar kunnen versterken op weg naar een betere gezondheid.
Mijn passie voor koken heeft er voor gezorgd dat ik op het pad van een gezonde en vitale toekomst ben gestapt. Nu, vele opleidingen later, deel ik deze passie en kennis graag met anderen.

Optimale gezondheid gaat namelijk veel verder dan voeding en beweging alleen.
Ik help je graag in het proces van bewustwording en het maken van de stappen die goed zijn voor jou. Samen maken we een plan op maat waar jij mee aan de slag kan.
Samen richting één doel; een gezonde en vitale jij!

Afgeronde opleidingen:

  • HBO Medische Basiskennis
  • KPNI (Klinische, Psychologische, Neurologische Immunologie) 1e jaar
  • Orthomoleculaire Therapie KPNI bij de Naturafoundation
  • Darmexpert
  • Vitaliteitscoach
  • Stresscounceler
  • Natuurvoedingsadviseur
  • Gewichtsconsulente
  • Parkinson (praktijkdag)

Op dit moment volg ik het 1e en 3e jaar Epigenetisch therapeut bij Evenwijs.

 

Mymicrozoo

Verder ben ik therapeut bij Mymicrozoo. Via www.mymicrozoo.com kun je een analyse laten maken van je darmflora (de diversiteit van je darmflora, maar ook welke stammen bevinden zich in jouw microbioom). Deze methode is ook uitgebreid aan de orde geweest in het programma Dokters van morgen (zie hier). Ook hier krijg ik regelmatig scholing en de nieuwste informatie op het gebied van het microbioom.

Aan de hand van deze analyse kan ik, samen met jou een plan maken om de diversiteit van je darmflora te verhogen en je goede darmflora te laten groeien (waardoor het minder goede flora vanzelf afneemt).

 

Onderzoek Microbioom en bloedsuiker

Komend jaar ben ik gevraagd als voedings- en darmexpert om mee te werken aan een onderzoek van de Hogeschool van Gezondheidswetenschappen in Gent. Dit onderzoek richt zich met name op het microbioom en de bloedsuikerspiegel. Resultaten die uit dit onderzoek komen, zal ik gelijk gaan toespassen in mijn praktijk.