De praktijk

 Wat doen we in een eerste consult (intake)?

De basis van al mijn  consulten is natuurvoeding, leefstijl, orthomoleculaire therapie en stresscounseling. Bij de aanvraag van een intake stuur ik je digitaal alvast een vragenlijst en een uitnodiging om je gegevens aan te vullen in mijn digitale systeem (hiermee zijn je gegevens ook gelijke beschermd). In de persoonlijke intake bespreek ik uitgebreid de doelen en klachten van mijn cliënt zodat ik een duidelijk totaalbeeld kan ontwikkelen. Mijn inventarisatie wordt ondersteund door middel van metingen; bloeddruk, bloedsuiker (als je dat wilt), een bodyscanmeting (gewicht, vet- en vochtpercentage, BMI etc) en een bioresonantiemeting (o.a. vitaminen en mineralen). Op die manier krijg ik alle informatie om samen met de cliënt  een behandelplan samen te stellen. Een behandelplan zal altijd bestaan uit een voedingsplan,  en indien nodig, worden ondersteund met supplementen. Wanneer het aan de orde is, kunnen we stressreductie ook meenemen in het behandelplan. Uiteraard kijk ik altijd naar wat past bij de persoon, ik vind het erg belangrijk dat gestelde doelen ook haalbaar zijn voor de cliënt. Ik ben erg praktisch ingesteld dus je gaat aan de slag met haalbare doelen en veel praktische tips, trucs en recepten. Na een bepaalde periode, kunnen opnieuw de metingen worden gedaan om de behaalde resultaten zichtbaar te maken. Deze stap is erg belangrijk omdat, als je weet dat wat je aan het doen bent, resultaten heeft, dit zorgt voor het langer kunnen vasthouden van de interventies. Boevendien is het heel fijn om te weten dat je gezondheid zich aan het verbeteren is.

Consulten en kosten

Het eerste consult duurt ongeveer 1,5 uur en kost 90 euro, eventuele vervolgconsulten kosten 75 euro. Eventuele vervolgconsulten vinden meestal plaats na 4 weken en duren een uur. De hoeveelheid consulten is afhankelijk van de gezondheidsklachten maar zullen altijd in overleg met de cliënt worden ingepland. De kosten van eventuele voedingssupplementen en laboratorische kosten (bijvoorbeeld bloedonderzoek (bv vitamine D of aanvullende darmonderzoeken) zijn niet inbegrepen.

Vergoedingen

De orthomoleculair natuurgeneeskundige consulten van Vitaal en Gezond kunnen  in aanmerking komen voor vergoeding vanuit de aanvullende verzekering door uw zorgverzekeraar. De consulten vallen onder alternatieve geneeswijzen. Check dus altijd uw verzekering of de consulten in aanmerking komen voor vergoeding. Dat kosten van de consulten  worden niet in het eigen risico van de basisverzekering meegenomen.

Vitaal en gezond is aangesloten bij de beroepsvereniging MBOG (maatschappij ter bevordering van de orthomoleculaire geneeskunde)

Betaling

U krijgt de factuur per e-mail, deze is eventueel te betalen met een betaallink van mollie. Deze factuur kunt U indienen bij uw zorgverzekeraar voor de eventuele vergoeding.