Magnesium, het anti-stress mineraal

Slaap jij slecht of heb je weinig energie? Heb je rusteloze benen of regelmatig last van pijnlijke of verkrampte spieren? Last van stress? Een droge huid of andere huidaandoeningen zoals eczeem, acne of psoriasis?
Dan zou Magnesium Olie Spray van VitaCura uitkomst kunnen bieden.

Magnesium is betrokken bij meer dan 300 (enzymatische) processen in het lichaam. Het is na water en zuurstof het belangrijkste mineraal in ons lichaam. Het is een essentieel macromineraal, wat betekent dat iedere mens magnesium nodig heeft om in leven te blijven. In een mensenlichaam komt gemiddeld 24 à 25 gram magnesium voor. Ons lichaam kan zelf geen magnesium aanmaken, we moeten dit uit voeding halen.

Magnesium is belangrijk bij een goede werking van de spieren (hart) en gewrichten en zorgt voor het behoud van sterke botten. Ook wordt magnesium het “relaxmineraal” genoemd, omdat het betrokken is bij de prikkel overdracht van en naar de hersenen. Dus een anti-stress mineraal. Voldoende magnesium zorgt voor extra energie bij vermoeidheid en draagt bij aan geestelijke veerkracht, een heldere geest en een goede stofwisseling.
Onderzoek heeft uitgewezen dat mensen met een zeer droge huid veel baat kunnen hebben bij het gebruik van magnesium spray. Maar ook bij eczeem, acne of psoriasis zorgt de spray voor rust in de huid, het werkt ontstekingsremmend en desinfecterend. Het verzacht de jeuk en de huid wordt gehydrateerd.

Magnesium moeten we dus uit voeding halen. Het zit voornamelijk in:
– groene bladgroente
– noten
– rauwe cacao
– avocado’s
– bananen
– zeewier en algen
– broccoli
– peulvruchten
– water

Ben je niet gek op bovengenoemde magnesium bronnen of lust je de meesten gewoon niet, dan kan er een tekort aan magnesium ontstaan en is het misschien goed om eens een supplement te proberen.

Magnesium olie spray van VitaCura kun je direct op pijnlijke spieren en gewrichten aanbrengen, onze huid neemt het goed op. Je kunt het ook als massage olie gebruiken of aan een (voeten) bad toevoegen.
Het aanbrengen van de olie kan een prikkende en tintelende reactie veroorzaken die door sommige mensen als onprettig wordt ervaren. Je kunt het dan verdunnen door je handen nat te maken met water en de olie verder in te smeren. Hoe vaker je het gebruikt hoe minder het prikkende, tintelende gevoel zal worden.

Herken jij bovenstaande klachten en ben je benieuwd naar deze spray? Bel mij op telefoonnummer 0623 886 557 voor een afspraak of meer informatie.

Geef een reactie