Deze groene salade met asperges, peultjes, avocado en zalm is een bron van veel goede vetten.
De zalm bevat omega 3, een soort vet waar de meeste mensen een tekort aan hebben. De avocado en olijfolie uit de dressing zijn een bron van omega 9. Al met al is deze salade die je zo op tafel hebt, voor bv een snelle lunch een mooie aanvulling op je goede vetten.
Kook wat groene stukjes asperge, en wat peultjes beetgaar in een beetje water. Bak de zalm aan in de pan met een beetje olijfolie en peper en zout (evt herbamare). Spreid op een bord rucola uit en doe daar de asperges en peultjes op. Snijd een halve avocado in stukjes en verdeel over de salade. Doe de gebakken zalm in het midden met een schijfje limoen en wat dille. Maak een dressing van een scheut olijfolie met wat wijnazijn en een lepeltje mosterd. Bestrooi de salade met peper en zout en doe de dressing er overheen. En klaar is je heerlijke salade!