Veel last van stress? Dit jaar niet meer!

Je sleept jezelf al een flinke poos door de dagen heen. Je doet je best om elke dag op je werk weer je best te kunnen doen, maar privé ga je er langzaam aan onderdoor. Je probeert nog wel gezond te eten, maar dat lukt lang niet altijd meer. Al snel beginnen er overal in je lichaam onbestemde pijntjes op te komen: de stress begint zijn tol te eisen. Bij Vitaal en Gezond kan ik je met orthomoleculaire therapie helpen om de spanning niet meer je lijf binnen te laten door een persoonlijk voedingsplan met je te maken. Je gezondheid begint immers in je voeding. Met zo’n plan kun je een frisse start maken aan het jaar.

<h2>Spanning in je lichaam</h2>

Je hebt het vast meegemaakt. Je maakt je alsmaar ergens druk over en al snel zit de zorg niet alleen meer in je hoofd. Stress kan zich door je hele lichaam verspreiden. Een strakke deadline op kantoor wordt pijn in je nek, een probleem met je kind op school zorgt voor hoofdpijn. Irritatie op de weg leidt tot misselijkheid zodra je weer op je werk komt, en alles bij elkaar maakt dat je slecht slaapt,  waardoor de symptomen alleen maar verergeren.

<h2>De slag slaan in de supermarkt</h2>

Veel mensen slaan bij veel stress in de supermarkt hun slag, in de hoop de stress weg te kunnen eten. Niet alleen eet je dan vaak meer dan gezond voor je is, het eten dát je eet is vaak ook niet erg goed. Stresseten is helaas vaker chips, pizza en pasta dan salade, groente en vitaminerijk eten. Verkeerd eten leidt tot allemaal gevolgen in je lichaam: minder energie, op korte termijn meer honger, waardoor je nog meer eet, en op lange termijn misschien medische problemen.

<h2>Gezondheid begint in je darmen</h2>

Ik kan je helpen om dit jaar een gezonde start te maken en de stress in je lichaam zo veel mogelijk in te perken. Dit kan ik doen met orthomoleculaire therapie. Je darmen zijn de basis voor je gezondheid. Al het eten dat je binnenkrijgt wordt namelijk door je darmen verwerkt, en goede voeding levert goede effecten op. Vooral onbewerkt voedsel met weinig vet, suiker en kunstmatige stoffen is goed voor je lijf. Zo zorg je ervoor dat je energie op peil blijft en je ten strijde kunt trekken tegen de stress. Het is belangrijk dat orthomoleculaire therapie altijd aangepast is op de persoon, omdat ieder lijf anders is. Iedereen reageert hierdoor ook anders op verschillend eten.

<h2>Leven in balans met stresscounceling</h2>

Ik geef naast orthomoleculaire therapie ook stresscounceling. Hierin leer ik je om alle verschillende elementen in je leven met elkaar in balans te brengen en stress te stoppen als het voor de deur staat, voor het binnenkomt. Ook hebben we het over wat je kunt doen als je wel gestrest bent, en hoe je dit o.a. met voeding kunt aanpakken.

<h2>Kant-en-klaarmaaltijden zijn verleden tijd</h2>

Door je te helpen om goede voeding uit te zoeken kan ik je helpen om ook minder last te hebben van stress. Gezond eten hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. De kant-en-klaarmaaltijden en chemische pakjes en zakjes zijn zo al snel verleden tijd. Je zult jezelf langzaam steeds meer bestand maken tegen stress en andere negatieve gevoelens, waardoor je dit jaar een frisse, gezonde start kunt maken.

Darmen zijn de basis: http://www.vitaalengezond.nl/hulp-bij-burn-out-en-darmklachten/

Geef een reactie