Ingredienten:
- 4 zoete puntpaprika’s
- 500 gram tomaten
- 1 liter water
- 2 kippenbouillonblokjes
- Peper, zout
- Scheut olijfolie
- tijmtakjes
Doe in een ovenschaal 4 zoete puntparika’s, 500 gram tomaten in grote stukken gesneden, 2 tenen knoflook in plakjes en bestrooi met peper, zout, olijfolie en tijmtakjes. Doe deze ovenschaal in een voorverwarmde oven op 200 graden tot de groenten mooi gegrild zijn. Laat de groenten vervolgens afkoelen. Verwijder de velletjes van de rode puntpaprika’s en de tomaten en verwijder de tijmtakjes. Fruit in een pan een gesnipperd uitje aan in wat olijfolie, voeg vervolgens de gegrilde groente toe en 1 liter water en 2 kippenbouillonblokjes. Laat dit lekker even pruttelen en pureer na een kwartiertje de soep met de staafmixer. Kruid eventueel nog met peper en zout. Deze soep heeft een volle smaak door het grillen en bevat lekker veel groente, heerlijk bij bijvoorbeeld de lunch of als voorafje bij de hoofdmaaltijd.