Verwarmende pompoensoep met appel

Pompoensoep maar dan anders…
Deze heerlijke pompoensoep is gemaakt met appelen, ui en knoflook. Net even anders maar heerlijk. Zeker met een schepje pecannoten pesto erin.
Pompoen bevat veel essentiële suikers, is rijk aan vezels en bevat oa: vitamine C, A, magnesium, kalium, ijzer en zink. Het is voeding van het seizoen de herfst, net als appelen en uien. Verder is deze soep verwarmend, wat een goed idee is in deze tijd van de wisseling van de seizoenen. Probeer het eens!
Ingrediënten:
1 biologische pompoen
2 middelgrote appelen
2 uien
2 tenen knoflook
Chilipeper
Zout
Olijfolie
Blokje groentebouillon
Bereiding:
Snijd de pompoen, appel, ui en knoflook klein. Doe dit allemaal in een ovenschaal en schep het rond in een flinke scheut olijfolie zodat alles bedekt wordt. Rooster dat ongeveer een half uur in een oven op 200 graden. Maak een liter groentebouillon en voeg daar het pompoenmengsel aan toe. Pureer met de staafmixer en maak eventueel verder op smaak met peper en zout.
Pecannotenpesto met peterselie
Het is heel lekker om een schepje van deze pesto in de pompoensoep te doen. Deze is op basis van pecannoten en peterselie.
Pecannoten bevatten oa. B1, zink, kalium, magnesium, ijzer en selenium. Daarmee zijn ze een mooie bron van anti-oxidanten voor ons lichaam.
Neem 100 gram pecannoten die je roostert in de pan. Dat betekent dat je ze ongeveer 5 minuten omschept in een hete pan. Last het vervolgens afkoelen. Neem een kleine bos peterselie, de noten en een theelepeltje honing en een flinke scheut olijfolie en mix daar een pesto van in de keukenmachine of nutribullet. Let erop dat het niet te fijn wordt. Kijk met de olijfolie vooral naar structuur, het moet de structuur van pesto krijgen. Maak vervolgens op smaak met flink wat peper en zout.