Verwarmende Bieten-wortelsoep met gember

Deze verwarmende soep past mooi in de herfst bij de wisseling van de seizoenen. Rode bieten helpen de lever ontgiften wat een mooi bijkomend effect is. Bovendien helpen rode bieten de bloedsomloop te bevorderen.  De gember helpt om het lichaam te verwarmen en geeft een pittig tintje aan de soep.

Ingrediënten:

400 gram rode bieten in blokjes gesneden

1 winterwortel in blokjes gesneden

1 rode ui in blokjes gesneden

2 cm gember klein gesneden

1 teen knollook klein gesneden

1 eetlepel olijfolie

1 theelepel komijnzaad en 1 theelepel korianderzaad (als poeder of fijngestampt uit de vijzel)

1 bouillonblokje

1 liter water

1/2 blikje kokosmelk

 

Bereiding:

Fruit de groente (ui, knoflook, bieten, wortel en gember) aan in de eetlepel olijfolie. Na vijf minuten voeg je de kruiden toe en laat het zo nog even een minuutje stoven. Daarna het bouillonblokje en het water toevoegen en 15 minuten laten koken. Pureer de soep met een staafmixer en voeg de kokosmelk toe. Maak eventueel nog verder op smaak met peper en zout. Eet smakelijk!