Zelf chocolade maken is super eenvoudig en het voordeel is dat je er alles in kunt stoppen wat jij lekker vindt!
Ingrediënten:
400 gram biologische pure chocolade (liefst zo hoog mogelijk percentage >80%)
verschillende noten (bv hazelnoten, pecannoten, pistachenoten), cranberries, kokosrasp, zonnebloempitten, pompoenpitten
Zet een pan met een laagje water op het vuur. Zet op de pan een kom waarin je de chocolade kunt verwarmen (au bain marie)
Laat de chocolade helemaal smelten. Doe ondertussen bakpapier in een ovenschaal. Als de chocolade gesmolten is, kun je deze in de ovenschaal gieten. Versier de chocolade nu met de noten en andere lekkernijen. Probeer het zo te doen dat het er mooi uitziet. Zet de ovenschaal nu 3 uur in de koelkast en laat het opstijven. Daarna kan de chocolade uit de vorm gehaald worden en in stukken worden gebroken. Bewaar de chocolade in een trommel die je af kunt sluiten.