Wanneer je geen gluten kunt of wilt eten. Of minder koolhydraten wilt eten, dan is pizza één van de dingen die moeilijk vervangbaar is. Wil je toch eens van een lekkere pizza genieten? Dan is dit recept een aanrader!
Ingrediënten:
Bodem:
85 gram amandelmeel
170 gram geraspte mozarellakaas
1 ei
italiaanse keukenkruiden naar smaak, peper en zout
Kneed de ingrediënten door elkaar en maak er een bal van. Rol de bal uit of modelleer in de vorm van een pizza op een stuk bakpapier.
Beleg:
Tomatensaus, liefst een pure variant zonder suiker
Verder wat je maar lekker vindt op een pizza, ruim groente, ui, paprika, courgette, aubergine, champignons, kortom wat je lekker vindt
Ik heb hier een mix gebruikt van courgette, paprika, shitake, ansjovis, serranoham en geraspte oude kaas
Afbakken in de oven op 200 graden voor ongeveer 20 minuten of totdat de pizza mooi goudbruin en gaar is. Eet smakelijk!