Glutenvrije granola

Glutenvrije granola
We zijn steeds meer gluten gaan eten, wel 5-10x zoveel in de afgelopen 20 jaar. Veel mensen reageren slecht op (teveel) gluten. Vaak zie je ook dat bij darmproblemen dit een echte ‘trigger’ is. Je kunt glutenvrije producten kopen, maar nog beter: zelf maken, dat is vaak goedkoper en je weet precies wat je eet!
Ingrediënten:
200 gram boekweit of havermout
1/2 eetlepel kokosolie
1 handje pompoenpitten
1 handje zonnebloempitten
wat kokosvlokken (naar smaak)
een handje gehakte hazelnoten
1 theelepel Ceylon kaneel
Zo is deze glutenvrije granola supermakkelijk zelf te maken in de koekenpan. Je neemt de havermout of boekweitvlokken (die zijn glutenvrij) en doet dat met de kokosolie in de pan. Daar voeg je de zonnebloem- pompoenpitten en kokosvlokken aan toe, precies zoals het jezelf lekker lijkt. Daar voeg je de  fijngehakte hazelnoten aan toe en vervolgens rooster je dat goudbruin in een paar minuten in de pan. Maak het af met een theelepel Ceylon kaneel en laat het afkoelen. Bewaar het in bijvoorbeeld een weckpot. En voila! Klaar je zelfgemaakte granola!