Erwtensoep zonder erwten

Dit heerlijke  recept kwam ik laatst tegen in het orthomoleculaire kookboek van Evenwijs “puur inspiratie”. Het is een gezonde variatie op de klassieke erwtensoep. Maar helaas kunnen veel mensen met (darm) klachten vaak de erwtensoep niet goed verteren en valt het zwaar in de spijsvertering. Deze gezonde variant met enorm veel groente en de knolselderij is een heerlijke vervanger. Eet smakelijk!

Ingredienten:

  • 1 knolselderij
  • 1 broccoli
  • 1 prei
  • 4 stengels bleekselderij
  • 4 wortelen (bospeen)
  • 2 uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 rookworst
  • kokosolie/olijfolie
  • zeezout en peper

Bereiding:

Schil de ui en knoflook en snij in grove stukken. Fruit deze aan met wat olijfolie in een soeppan. Was en snij de bleekselderij, de knolselderij en broccoli in stukken en voeg toe in de pan. Giet er water op tot net onder de groenten. Breng aan de kook.

Schil de wortel en snij in kleine stukjes. Was de prei en snij deze in dunne (halve) ringen. Snij ook de rookworst in stukjes of plakjes.

Als de groente in de pan gaar zijn, pureer je deze in de blender of met de staafmixer. Breng het op smaak met zeezout en peper. Voeg hierna de prei, wortel en rookworst toe en laat deze nog even 10 minuten mee opwarmen.