Krokante kippendijfilet met jasje van gekruide havermout

Dit recept maak ik al jaren voor mijn kinderen met groot succes!

Het is een variant op de krokante kipschnitzel zullen we maar zeggen.
Alleen gebruik ik in dit recept kippendijfilet (iets malser dan een kipfilet) en havermout voor het krokante korstje.
Het voordeel van dit recept is dat je precies weet wat erin zit en er geen rare toevoegingen zijn.

Ingrediënten:
4 kippedijfilets
2 eieren, los geklopt in een schaaltje
100 gram Havermout
2 eetlepels kerriekruiden
zout en peper naar smaak
eventueel wat fijngehakte rozemarijn

Maak een mix van de havermout, de kerrie-kruiden en de peper en zout
Haal de kippendijfilets stuk voor stuk, eerst door het eimengsel en daarna door het havermoutmengsel.
Druk het havermoutmengsel goed aan zodat het blijft zitten.

Verwarm een pan en gooi er een flinke scheut olijfolie in.
Bak daarin de kippendijfilets aan tot ze goudbruin beginnen te kleuren.
Draai ze in de pan voorzichtig om zodat het laagje blijft zitten
Gooi in een ovenschaal een flinke scheut olijfolie en leg daarop de krokante kippendijfilets.
Zet de ovenschaal in de oven voor ongeveer 30 minuten zodat de kippendijfilets gaar worden.