De praktijk

Natuurgeneeskundig therapie

De basis van al mijn natuurgeneeskundige consulten is voeding, leefstijl, orthomoleculaire therapie en stresscounseling. In de intake bespreek ik uitgebreid de doelen en klachten van mijn cliënt zodat ik een duidelijk totaalbeeld kan ontwikkelen. Mijn inventarisatie wordt ondersteund door middel van metingen (o.a. vitaminen en mineralen) met de bodyscan en een bioresonantiemeting. Op die manier krijg ik alle informatie om een behandelplan samen te stellen, uiteraard in overleg met de cliënt. Een behandelplan zal altijd bestaan uit een voedingsplan, gecombineerd met beweegadviezen en indien nodig, ondersteund met supplementen. Wanneer het aan de orde is, kunnen kunnen we stressreductie ook meenemen in het behandelplan. Uiteraard kijk ik altijd naar wat past bij de persoon, ik vind het erg belangrijk dat gestelde doelen ook haalbaar zijn voor de cliënt. Ik ben erg praktisch ingesteld dus je gaat aan de slag met haalbare doelen en veel praktische tips, trucs en recepten. Na een bepaalde periode, kunnen opnieuw de metingen worden gedaan om de behaalde resultaten zichtbaar te maken.

 

Consulten en kosten

Het eerste consult duurt ongeveer 1,5 uur en kost 85 euro, eventuele vervolgconsulten kosten 70 euro. Eventuele vervolgconsulten vinden meestal plaats na 4 weken en duren een uur. De hoeveelheid consulten is afhankelijk van de gezondheidsklachten maar zullen altijd in overleg met de cliënt worden ingepland. De kosten van eventuele voedingssupplementen en laboratorische kosten (bijvoorbeeld bloedonderzoek) zijn niet inbegrepen.

Vergoedingen

De consulten van Vitaal en Gezond kunnen  in aanmerking komen voor vergoeding door uw zorgverzekeraar. De vergoeding komt dan uit de alternatieve geneeswijzen. Check dus altijd uw verzekering of de consulten in aanmerking komen voor vergoeding. Dat kosten van de consulten  worden niet in het eigen risico van de basisverzekering meegenomen.

Vitaal en gezond is aangesloten bij de beroepsvereniging BATC en  bij de MBOG (maatschappij ter bevordering van de orthomoleculaire geneeskunde)

           

Betaling

In de praktijk is een pinautomaat aanwezig zodat u gelijk kunt betalen. Het is ook mogelijk het consult contant af te rekenen, maar pinnen verdient de voorkeur. U krijgt de factuur per e-mail, deze factuur kunt U eventueel indienen bij uw zorgeverzekeraar voor de eventuele vergoeding.